Vrijwilligers

 

Als non-profit organisatie geloven wij in vrijwilligerswerk.

Onze vrijwilligers zijn het kloppende hart van onze organisatie. Vrijwilligers ondersteunen het team van professionals, zodat wij samen het dagelijkse doel kunnen bereiken.

Vrijwilligers die 24/7 aanwezig zijn, verrichten naast de contactmomenten ook licht huishoudelijke werkzaamheden en verzorgen koffie, thee of maaltijden voor onze gasten en hun bezoek.

Wil je als vrijwilliger graag in de tuin werken of boodschappen doen, zegt het uitwerken van benefietacties je iets … ook dan ben je welkom!

Onze troeven

Respect

Het Zorghuis rekruteert haar vrijwilligers met aandacht voor de privacy, zorgt voor een passend onthaal en biedt passende vorming aan (in & extern).

Coaching

Onze zorgcoördinator zorgt voor coaching en begeleiding op maat van elke vrijwilliger zodat ze het vrijwilligerswerk op een kwaliteitsvolle wijze kunnen verrichten

Afspraken

Vooraleer de vrijwilliger het vrijwilligerswerk aanvat, wordt er een afsprakennota opgesteld, die door de organisatie en de vrijwilliger wordt ondertekend.

Verzekering

Het zorghuis gaat een verzekering aan voor al onze vrijwilligers.

 

Een lang gekoesterde droom is nu werkelijkheid. Zorghuis “De Dijlevallei” is een realiteit en de deuren zwaaien open.

Zorghuis-Dijlevallei-Veerle-Vleminckx

Veerle Vlemincx

zorgcoördinator

Ondersteuning vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn een erg belangrijk partner binnen het Zorghuis De Dijlevallei. Onze vrijwilligers kunnen enkel goed voor de gasten zorgen als er ook goed voor hen wordt gezorgd. Begeleiding en ondersteuning is dan ook belangrijk voor ons.

Als vrijwilliger kan je dan ook steeds terecht bij de zorgcoördinator en bestuursleden. Zij bieden een luisterend oor aan en zoeken oplossingen voor praktische problemen. Je kan bij hen terecht als je niet goed weet hoe je bepaalde situaties moet aanpakken of als je zelf even je verhaal kwijt wil. Kortom, zij staan voor je klaar om je verder te helpen bij eender welke vraag.

Zorghuis De Dijlevallei zorg voor voldoende gelegenheden om bij te leren en jezelf te ontwikkelen. Elke startende vrijwilliger krijgt een basisopleiding voor vrijwilligers vanuit Kom Op Tegen Kanker. Ook na de start wordt er, afhankelijk van de noden van vrijwilligers, opleidingsmomenten voorzien.

Er wordt regelmatig mogelijkheid geboden om de andere vrijwilligers te ontmoeten en ideeën met elkaar uit te wisselen. Dit kan gebeuren in de vorm van intervisies of andere team-activiteiten.

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Voor informatie of een vrijblijvend gesprek contacteer ons vrijblijvend.

Al overtuigd om vrijwilliger te worden? Vul dan dit aanvraagformulier in en mail het ons door.

Mail ons of bel via 0477 09 82 49