Peter Jacques Vermeire

 

Waarom ben je peter geworden van het zorghuis?

Na zeventien jaar afwezigheid in de theaters kondig ik ‘5 voor 12’ aan. Ik doe dat met een kwinkslag: het is mijn vijfde zaalshow, het is 2012, ik word bijna 60 (5 maal 12), en het is vijf voor twaalf als ik ooit nog opnieuw een publiek wil laten lachen. Wat ik op dat moment niet meteen besef, is dat het ook op een andere manier vijf voor twaalf is. Middenin mijn première-reeks krijg ik immers de diagnose van kwaadaardige darmkanker. Twee jaar later – mijn nieuwe show ‘Veel Vijven en Zessen’ staat in de steigers – verlies ik mijn vriendin aan kanker.

Je mag dus zeggen dat kanker mij niet ontzien heeft. Maar ik blijf altijd positief. Ik tel mijn zegeningen: ik kom financieel niets te kort, ik heb fantastische kinderen, vrienden, een droomjob… En bovenal, dankzij de kracht van de goede zorgen van topdokters, medisch en verzorgend personeel treed ik vandaag nog steeds op. Ik ben inmiddels 67. Vooraleer ‘Van 7 tot 77’, mijn nieuwe zaalshow, ten einde is, heb ik sinds 2012 meer dan 400 keer opgetreden en meer dan 200.000 mensen laten lachen. Het oorspronkelijke plan ten tijde van ‘5 voor 12’ was om in 5 steden 12 shows te doen.

Die luxe van goede zorgen gun ik graag ook aan al wie niet zelf in de mogelijkheid is om thuis of goed omringd op krachten te komen.

Dààrom.

Zorghuis-dijlevallei-jacques-vermeire