Gasten

 

Wie kan in Zorghuis Dijlevallei terecht?

Personen vanaf 18 jaar met de diagnose kanker, waarvan de medische zorgen niet langer een ziekenhuisopname vereisen, kunnen terecht in Zorghuis De Dijlevallei. Voor iedere aanvraag wordt deze inschatting samen met de huisarts en/of specialist gemaakt.

De redenen om een verblijf in Zorghuis De Dijlevallei aan te vragen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Een verblijf in Zorghuis De Dijlevallei kan bijvoorbeeld aangewezen zijn indien:

Zorghuis-dijlevallei-huis

Dagelijkse werking

Zorghuis De Dijlevallei biedt het hele jaar door een tweede thuis voor mensen met kanker. Een verblijf in het Zorghuis is afgestemd op de specifieke zorgnoden van de gast. De lengte van een verblijf kan variëren van een aantal dagen tot een aantal weken, met of zonder overnachtingen in het Zorghuis. Voor foto’s en een betere beschrijving van het huis, klikt u hier.

Tijdens hun verblijf kunnen gasten dag en nacht rekenen op ondersteuning van onze vrijwilligers. De vrijwilliger biedt gezelschap en een luisterend oor. Daarnaast kan de gast bij de vrijwilliger terecht voor allerlei praktische zaken, zoals eten maken, bezoek ontvangen, een wandelingetje maken en de was of een boodschap doen.

Zorghuis De Dijlevallei biedt geen medische zorg. Hiervoor blijft de gast, net zoals in de eigen thuisomgeving, aangewezen op de eigen huisarts en thuisverpleegkundigen. Indien dit om praktische redenen (afstand) niet mogelijk is, doen we beroep op de lokale thuiszorg-diensten. Het team van vrijwilligers wordt versterkt door één zorgcoördinator. De zorgcoördinator zorgt voor de continuïteit in de werking en overlegt met artsen, verpleegkundigen of regelt indien nodig het vervoer naar het ziekenhuis. Gasten kunnen steeds bij de zorgcoördinator terecht met al hun vragen.

Zorghuis-Dijlevallei-verblijf-aanvragen

Verblijf aanvragen

Een aanvraag gebeurt steeds in overleg met de huisarts en diensten die met de arts samenwerken (sociale dienst, thuisverpleegkundigen, …). Een aanvraag dient dan ook steeds te gebeuren door één van de hulpverleners.

Hulpverleners die een aanvraag voor een patiënt willen indienen, kunnen dit gastendossier ingevuld terugsturen naar Zorghuis De Dijlevallei, Dennenweg 6 te 3190 Boortmeerbeek of mailen naar contact@zorghuisdedijlevallei.be.

Kostprijs

Een verblijf in Zorghuis De Dijlevallei kost 60 euro per nacht. Mutualiteiten voorzien een tussenkomst in deze kostprijs. Het bedrag dat gasten terug krijgen verschilt tussen de mutualiteiten. Voor up-to-date tarieven neem je best contact op met Zorghuis De Dijlevallei. Actuele tarieven voor extra’s zoals persoonlijke was, kapper, pedicure, … kan je bekomen bij de zorgcoördinator.

Een verblijf zonder overnachting kost 45 euro per dag. Maaltijden zijn inbegrepen in deze prijs.

17 years of experience helping people for best solutions

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Zowel jij, je partner, je mantelzorger of een familielid kunnen onze zorgcoördinator steeds contacteren voor overleg en of gepaste informatie. Ik help je heel graag verder!